Japan reis 2024

bokoi
MAES0154
IMG_8614

 

Vertrek vanuit Nederland

Vertrokken uit Amsterdam, 14 uur vliegen naar Naritia Tokio, daarna met de shinkansen naar Niigata. Daar aangekomen en nog nooit zo weinig sneeuw in februari gezien in Niigata. Alle wegen open, lekker weer dus we kunnen gassen. Nog snel naar Odakan en Marudoh maar al snel weer naar hotel omdat het donker begon te worden.

Dag 1 :

Het is hier zondag en je veel kwekers hebben vandaag weinig zin , in tegenstelling tot in het najaar zijn ze niet volop in de koihuizen bezig. Maar niet getreurd, we hebben er een aantal beschikbaar gevonden, waaronder de mannen van Shintaro koi farm. Saito san en zijn zonen hebben jaren geleden sanke van Sakai aangekocht als Oyagoi , deze vissen zijn gigantisch. Met deze Keito zoals ze het hier noemen, worden ook hun vissen gigantisch , met name de vrouwelijke koi hebben potentie.
Dit jaar was het aanbod mannen nissai, vrouwen nissai en sansai vrouwen. Ik ging voor de 3 jarige vrouwen,
Het was even onderhandelen maar we kwamen er uit dankzij een special price zoals Saito san aangaf uit. Geen goedkope vissen maar daar gaan we niet voor dit jaar. Vissen worden allemaal geleverd met certificaat.
Volgende stop was Marusei koi farm, Heel veel vis, maar niet direct iets kunnen vinden, later deze week nog maar eens goed kijken.
Op naar Miyatora, nissai genoeg maar moeilijk om er iets tussen te vinden. Echter Maico,een meereizende klant  zag in de beren bak een mooie Tancho Sanke van 76 cm. Na de prijs gehoord te hebben werd de deal rond gemaakt. Wat een bakbeest pffff
Nog een aantal kwekers bezocht maar er zat niks bij wat ons beviel. Morgen meer.
Ik was zo slim om mijn camera kabel te vergeten waardoor ik op dit moment mijn camera niet kan gebruiken om het Koi aanbod bij te werken. Daarom hebben de filmpje een nummer, Bij vragen over prijzen en beschikbaar heid kunnen jullie me een email sturen naar info@bokoi.nl of appen naar 0031654307139. Denk er wel aan dat het hier 8 uur later is dan in Nederland.
Klik op de button voor het video verslag van Dag 1

Laat een reactie achter