Japan reis 2024

bokoi
oda1
oda2

 

Dag 3:

Deze reis zou in het teken staan van het zoeken naar kwaliteits koi.  Laten we eerlijk zijn de koi hobby is geen hype meer als voor de corona tijd. Voor velen is corona en de energie crisis een excuus geweest om te de vijver weg te doen en daardoor te stoppen met de koi hobby. Diegene die overblijven zijn op zoek naar steeds betere vissen, Laat staan op zoek naar merken want zo noem ik kwekers als Momotaro, Sakai Matsue, Dainichi etc etc. Wat wel zo is dat dergelijke koi farms staan voor een bepaalde kwaliteit en potentie , echter niet elke koi ervan is een topper of een topper in wording. Hoe nu aan goede vissen te komen zonder kilometers in het zuiden te hoeven maken.
De oplossing hiervoor is Odakan, een handelaar die toegang heeft tot vissen bij de bekende farms. Ja lees goed toegang, niet alles is namelijk voor iedereen te koop.
Odakan heeft een mooie fascilteit  gelegen bij Nagaoka waar we vrijwel elke dag langs komen op weg naar de bergen.

Odakan was er vandaag zelf, wat in deze periode al een een uitzondering is, want hij woont niet in Nagaoka maar zelfs enkele honderde km er vandaan.
Ik gaf aan wat ik wilde en een bak werd afgenet. Na selecteren, selecteren en nogmaals selecteren heb ik 21 toppers kunnen aankopen van Momotaro, Matsue, Isa, Beppu, Sakai en van Odakan zelf. 11 vrouwen en 10 mannen.
Per abuis zo bleek sávonds zat er reeds een verkochte vis bij, dus deze week nogmaals ernaartoe voor een vervanger uit te zoeken. Het selecteren heeft vrijwel de hele dag in geduurd en er werden nog enkele vissen voor de toekomst bekeken voor toekomstige shows,maar dat houd ik de komende tijd nog even voor me zelf.

De aangekochte vissen zijn allemaal 2 jarige ( nissai) van hoge kwaliteit, met deze vissen gaan we dan ook een andere kant op dan u van ons gewend bent, maar we zullen zeker onze klanten blijven bedienen met de vissen die u reeds 25 jaar van ons bekend bent.  Sterker nog tijdens een koi veiling die we gaan organiseren zult u ons 25 jarig jubileum meemaken, iets unieks in de koiwereld.

Morgen weer meer vanuit Japan......

 

Het nieuwe aanbod zal ik zo goed als kan dagelijks bijwerken onder het kopje Koi.
tot morgen.....

Laat een reactie achter