Nieuwe Koi Oktober 2020

Japan Aankopen Oktober 2020

 

 

ALLE VISSEN KUNNEN REEDS GERESERVEERD WORDEN PER EMAIL:  info@bokoi.nl

ALL FISH CAN ALREADY BE RESERVED BY SENDING EMAIL TO:  info@bokoi.nl

ALLE FISCHE KÖNNEN SCHON RESERVIERT WERDEN DURCH ZU EMAILEN NACH:  info@bokoi.nl   

 

 Beste klanten,

De corona periode hakt er voor velen flink in, De koi wereld is hier ook in getroffen, vele landen sloten  hun grenzen en in eerste instantie leek er niks te gebeuren op koi gebied. 

De grenzen van Japan zijn nog altijd gesloten voor wat betreft toeristen visa. De eerste keer in ruim 20 jaar kpoihandel kunnen we niet naar Japan voor inkopen.  Nu is er een mogelijkheid om naar Japan te gaan. de procedure is dan dat men ergens 14 dagen in Japan in quarantaine moet gaan alvorens men mag doen en laten. Ik zelf heb ervoor gekozen dit niet te doen. Simpelweg omdat ik vind dat men in deze riscico volle periode zich maar eens moet schikken en niet ten koste van alles zaken moet forceren. Onze klanten kwamen en komen ook komend koiseizoen niks te kort.

Niet getreurd er is koi te krijgen en zelfs genoeg !!

De ikeage is net begonnen en er worden al mooie vissen aangeboden. We gaan dus niet bij de pakken neerzitten maar stropen de mouwen op!! Ons koihuis is op 4 bakken na leeg en 18 lege bakken moeten gevuld worden. Niet te kostte van alles natuurlijk , We zullen dit jaar een breide mix van hoge kwaliteit tot standaard kwaliteit aanbieden in diverse varieteiten en prijs klasses . Speciale wensen of reserveren is mogelijk. De komende weken zullen regelmatig updates verschijnen van onze aankopen, de prijzen en specificaties kunt u terug vinden onder het kopje koi aanbod. Daarnaast zullen we u een aantal mixen presenteren die we zelf hebben laten doorgroeien uit onze opkweek vijver. Kortom stay tuned!!

 

De eerst aankopen van dit jaar hebben we gedaan bij NND koi farm, elk jaar houden zij enkele special events waarbij de creme de la creme in een event verkocht wordt. Ik was er als de kippen bij en heb een 6 tal koi kunnen aankopen, waarvan ik vind dat de prijs overeenkomt met de kwaliteit. Het zijn geen standaard vissen en daarom vallen deze in een hogere prijsklasse. Allemaal nissai ( 2 jarige koi), mannelijk maar met lichamen van een vrouw, en van show kwaliteit. Sanke stamt uit de Sadazo bloedlijn , Kohaku is een matuse/NND kohake lijn.

 

  

 Foto nr : A1: e 1995,-

 

 

 

Foto nr : A2: 1395,-

Daarnaast nog wat shiro utsuri, vorig jaar heb ik daar kennis mee gemaakt en de klanten die deze vissen kochten zijn er lovend over. Sterke groei, prachtige wit en lakzwart in ons water.  Allemaal Omosako bloedlijn gekruist met NND shiro. 1x male en 3 female : Black & White Power!!

 

Foto nr : A3 e 1125,-

RESERVED

 

                                                 

Foto nr : A4 e 1125,-

 

 

 

Foto nr: A5 e 1125,-   

 

  

 Foto nr : A6 e 1125,-

 

 

 Een mooie collectie  met dank aan NND Koi Farm. de komende weken zijn er nog meer afvangingen en daarna events, die zullen we in de gaten houden en zeker zullen er nog meer aankopen bij NND volgen.

 

Nog meer aankopen van nissai ( 2 jarige koi). mooie mixen van kohaku, sanke, showa, ginrin showa en doitsu gosanke.

allemaal in de maat 35-40 cm , kan zelfs groter zijn maar omdat ik zelf niet in japan ben kan geslacht en exacte maat niet genoemd worden. 

 

.

Foto nr: A7:  e 350,-  per stuk

 

 

 

Foto nr : A8:  e 350,- per stuk.

 

  

Foto Nr: A9: e 350,- per stuk.

 

 De volgende bowl met een aparte inazuma ai goromo, ( bliksem schicht tekening), goshiki en showa. !!

 

  Foto nr:  A10:  e 350,- per stuk.

 

 

 

Foto nr : A11: e 350,- per stuk.

 

 

 

 

 

 

Foto nr: A12: e 350,- per stuk.

 

En nog meer doitsu time, moeilijk te krijgen dit jaar!

 

Foto nr: A13 : e 350,- per stuk.

 

Verder deze Igarashi Ozumi goshiki en ginrin goshiki, ouderdieren van hosokai en Minuma. Zo licht mogelijk kopen met een loepzuiver beni ( rood), het licht grijze wordt op ons harde water heel snel zwart. 

 

 

 Foto nr : A14: e 350,- per stuk.

 

 ik kreeg een telefoontje omtrent een bak met een super mooie mix van Otuska koi farm. Ik koop hier altijd graag maar de laatste jaren was ik vaak te laat en had een groothandel alles opgekocht. Het gaat om small nissai, eigenlijk tategoi tossai die niet naar de mudponds zijn gegaan om door te groeien. De vissen worden door Otsuka "klein" gehouden simpelweg omdat zijn mudponds beperkt zijn.

een mooie mix van 150-160 stuks van 25-35 cm bestaande uit oa ki-utsuri, shiro utsuri, Kage utsuri, showa, kohaku, asagi, shusui, hi asagi, sanke, benigoi, ginrin benigoi, budo goromo en goromo , er zullen best nog wel wat meer soorten inzitten , dus voor ieder wat wils . Omdat er kwaliteit verschil in de vissen zit zullen deze koi gesorteerd worden op kwaliteit bij aankomst, al naar gelang dus ook geprijsd. Ik kan jullie echter nu al vertellen, zeer scherp geprijsd voor het kleinere koi budget!!

 

 We bought the whole tank 150-160 pieces 25-35 cm:

 

 

 

Komende dagen  zullen nog meer vissen verschijnen we hebben nog meer gekocht en zijn er nog lang niet!!

Verder nieuws is dat we een aantal grote veranderingen gaan doorvoeren in ons koihuis, waaronder het plaatsen van  een 10 tal nieuwe filters met automatische verversingen op een gedeelte van onze bakken. 

We hebben even wat gewacht met plaatsen omdat we zoveel aanvragen hebben gekregen naar onze vissen dat er reeds meerder partijen geheel verkocht of gereserveerd zijn.

De zoektocht gaat verder en we hebben wat gevonden:

Doitsu chagoi & doitsu Karashigoi & 2x Karashigoi lengte ongeveer 50 cm. nissai. 

 

Foto nr: A 15:  e 550,- per stuk.

 

Daarnaast een mooie mix van ginrin soragoi, ginrin benigoi, Cream yamabuki ogon en een spierwitte Purachina Ogon. Size : 46-50 cm.

 Foto nr: A16: e 450,- per stuk.

 

Goshiki van minuma. jammer genoeg geen goede foto ervan , maar wel een goed filmpje, mooie zuivere patronen, het grijze ontwikkelt zich snel tot zwart eenmaal op het harde europese water.

Foto nr: A17: e 350,- per stuk. 

 Reserved : 4 staps en 3 staps

Bij Fukawa koi farm beter bekent als Oofuchi deze schitterende  mix. allemaal rond de 50 cm.: Budo Goromo, Shiro Utsuri, Shusui  & Hariwake

 

Foto nr: A18: e 550,- per stuk.

 

 

 

De 2e box van Fukawa, tancho mix 45-50 cm. : tancho kohaku, tancho sanke, tancho hariwake en tancho showa: 

 

 

sold out 

Daarnaast wederom een mooie mix van doitsu showa welke nog volledig in ontwikkeling zijn. Binnen 1/2 jaar weet ik zeker dat het summi erop zit.

Foto nr: A20:  e350,- per stuk.

 

Deze bowls wilden we jullie ook nog tonen, Kaneko tancho kujaku en een doitsu kujaku.

Fot0 nr: A21: doitsu kujaku   e550,-
                        tancho kujaku e 950,-

 

 

 

 

De aankopen blijven doorgaan, echter komende weken worden spannend wat er nog komen gaat. Van de ene kant ben ik erg tevreden maar van de andere kant ontevreden, Ik weet namelijk niet wat ik allemaal mis nu ik zelf niet in Japan ben.

Uit de vele reacties merk ik echter dat het goed zit. Ik weet dan ook zeker dat we zoals gewoonlijk zeer mooie vissen kunnen aanbieden.

Vandaag deze aankopen 45-50 cm: 

Foto nr: A24: e 550,- per stuk.

 

 

 Foto nr: A 25: e 550,- per stuk.

Reserved: Nr 1 & nr 3

 

  We hebben weer wat mooie vissen weten te bemachtigen: ginrin en gewone chagoi met mooie egale kleur: 35-40 cm

Foto nr : A 26: e 295,- per stuk.

 

 Daarna nog een 16 nissai van Aoki de specialist voor speciale vissen: 35-40 cm

Foto nr : A 27 e 350,-per stuk.

 

 

Aoki :  Maat 35-40 cm

Foto nr : A28 e 350,- per stuk.

 Bladered door de aankopen kom ik erachter dat ik een partij tancho goshiki  met een enkele  tancho showa van Otsuka  niet heb gepost. Nu nog grijs maar ze kleuren snel naar donker  De tancho kujkau komt niet mee, deze had een afwijking. maat :35 cm

 

Foto nr: A 29  e 350,- per stuk.

 Elke dag kijk ik vol verwachting uit naar de foto's en filmpjes die ik van 2 aparte bedrijven krijg. Soms is het teleurstellend en niet wat ik zoek maar je hebt van die dagen dat gewoon alles wat er aangeboden wordt mooi is en de valkuil is dan om hebberig te worden.  zo ook de afgelopen dagen. ik kon de verleiding niet weerstaan en er komen wederom een fors aantal high qualtiy nissai naar Bokoi. 

Ik ben ondertussen gepokt en gemazeld na 20 jaar koihandel en heb vooral geleerd dat er veel lucht verkocht wordt. Ik heb daaruit geleerd dat ik mijn eigen plan moet trekken. Zo ook in mijn aankopen, natuurlijk kijk ik wat er om mij heen gebeurd maar laat me er niet door leiden. Velen gokken erop dat in februari weer de grenzen van Japan open zijn. Ik denk echter dat dit een utopie is. We hebben als koi bedrijf  bij elkaar gezeten en gedacht wat nu te doen, stoppen met aankopen of flink door te pakken. We hebben voor het laatste gekozen, ons vishuis is immers leeg en dat is ook geen gezicht. Trouwens komende week gaan het koihuis verbouwen, dit is dan ook gesloten voor publiek.

 Ik weet ook dat selecteren zelf in Japan leuker is maar ik vertrouw op de vissen aangeboden.  Het volgende werd aangeboden en is daarom dan ook aangekocht. We praten niet over boxen , we kopen ze!!

Nagoshi ginrin benigoi, 50% Female, 50% male lengte 40-45cm, reserveren is onder het motto first come first serve!!

Foto nr: A30  e 350,- per stuk.

 Zeer tevreden over deze spatzuivere benigoi, 
Vandaag kreeg ik de volgende vissen aangeboden waar ik naar uitzag: Doitsu Ochiba, Ginrin Goshiki , Goshiki en Kogane Ochiba. Kweker houd ik voor me want dit is een "geheime". 

 

 

 Foto nr: A31 e 450,-  per stuk.

 

 

 

 Foto nr : A32 e 450,- per stuk.
Reserved: nr 3 & nr 6

 

 

 

 Foto nr : A33: e 450,- per stuk.

Reseved nr 8

 

 

Foto nr : A34:  e 450,- per stuk.

 Reserved nr 8

 

Deze deals willen we jullie ook aanbieden  vissen divers geprijsd. De komende weken komen ze allemaal op foto

nr A35

 

 

Nr A36

 

Nr A37

 

Nr A38

 

NR A39

 

NR A40

 

 Nr A41 

 

 

Nr A42

 

Nr A43: 

 

 

 

 

Alle rechten zijn voorbehouden | Copyright Bokoi 2018 | Privacy Policy | Ontwerp & Bouw: Oburon Design